Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Evropska premiera v Ženevi: novi Tiguan Allspace

06.03.2017

V preteklem letu je na trg prišla druga generacija Tiguana. Zdaj bo Volkswagen na trg pripeljal še novi Tiguan Allspace; model, ki je opcijsko lahko opremljen s sedmimi sedeži, bo na ženev­skem avtosalonu doživel evropsko premiero. Nova modelska različica s 109 mm večjo medosno razdaljo in 215 mm dodatne zunanje dolžine ponuja več prostora za dodatno prtljago, več potnikov in tudi za večjo variabilnost. Tiguan Allspace s prilagojenima sprednjim delom in stransko linijo je med drugim odlična alternativa za tiste voznike in tudi družine, ki so se doslej zaradi potreb po dodatnem prostoru odločali za enoprostorske modele.

Novi Tiguan Allspace ima v primerjavi z dosedanjim Tiguanom širši nabor serijske opreme. Ta že pri osnovni izvedbi Trendline dodatno vključuje strešne letve (v črni barvi), večfunkcijski volan, elegantne trapezaste obrobe izpušnih cevi in LED-dnevne luči. Še večji preskok je opazen pri paketih opreme Comfortline (med drugim dodatno vključuje električni pokrov prtljažnika, srebrne strešne letve) in Highline (kot Comfortline, dodatno med drugim še žarometi s celostno LED-tehnologijo in sistem Keyless Access za dostop in zagon brez ključa). Modelska serija športnih terencev poleg tega na trg prihaja z novo generacijo infotainment sistemov: najboljši sistem Discover Pro vključuje - novost v tem razredu - upravljanje z gestami.

 

 

 

Razpon moči pri Tiguanu Allspace sega od 110 kW (150 KM)1 do 176 kW (240 KM)1. Tako kot za klasični Tiguan sta tudi za novi Tiguan Allspace na voljo sprednji in štirikolesni pogon. Različice s sprednjim pogonom so (odvisno od motorja) kos priklopnim obremenitvam do 2.200 kg; pri Tiguanu Allspace s štirikolesnim pogonom pa se ta vrednost zviša na do 2.500 kg. Novi SUV bo v prvih evropskih državah na trg prišel septembra; predprodaja v Sloveniji bo stekla predvidoma v mesecu juliju.

 

 

1)  Vozilo še ni v prodaji, zato zanj ne velja Direktiva 1999/94 ES.