VW Golf Alltrack:BlueMotion Technology

Sistem start-stop ob vsaki zaustavitvi vozila, npr. pred rdečo lučjo na semaforju ali med čakanjem pred železniškim prehodom, avtomatsko izključi motor.Ko voznik znova pritisne na pedal sklopke, se motor zažene in vožnja se lahko nadaljuje.

Če je Golf Alltrack opremljen z menjalnikom z dvojno sklopko DSG, pri varčevanju z gorivom pomaga tudi funkcija prostega teka,ki poskrbi, da se v fazah brez dodajanja plina prekine prenos moči med motorjem in menjalnikom.Ker se za vlečni moment motorja pri visokem številu vrtljajev ne izgublja več kinetična energija, se vozilo z vztrajnostno silo lahko premika naprej brez porabe goriva.S pritiskom na zavorni pedal ali pedal za plin voznik prekine prosti tek motorja in ponovno vzpostavi prenos moči.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.volkswagen.si

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke. S klikom na ‘Sprejmi’ potrjujete, da se strinjate z uporabo piškotkov.
Sprejmi in nadaljuj
Zapri meni
Zapri

Za brezpotja brez skrbi. Golf Alltrack.