Meni
Zapri meni
Zapri

Naravni zvoki in digitalne glasbene podlage. VIZIJE SEDANJOSTI: Bearcubs

Naravni zvoki in digitalne glasbene podlage. VIZIJE SEDANJOSTI: Bearcubs

Jack alias Bearcubs se je iz Londona ravno preselil v Berlin. Iz ene prestolnice v drugo. "Moral sem zamenjati okolje. Nov navdih, novi ljudje, nove izkušnje," pravi. Pred selitvijo je Jack že večkrat obiskal Berlin in se vsakokrat prepustil vzdušju in energiji mesta. Tu živi šele dva meseca, pa že vrti glasbo v najbolj priljubljenih klubih glavnega mesta.

Jack navdih za svoj edinstveni stil pogosto črpa iz vzdušja prijetnih večerov, ki jih še isto noč ujame v glasbeno obliko.
Navdih za kreativni proces črpa iz svojega vsakdana - to počne že od nekdaj. Zapisuje si vtise in srečanja, med potjo si jih najprej vtipka v svoj pametni telefon. Včasih so to že končna besedila, včasih pa šele osnutek ali kompozicija nove pesmi. "Takoj ko zberem vse te male ideje, grem v studio in iz njih nekaj naredim - jim vdahnem življenje," razloži.

Začni video

Čeprav za ustvarjanje glasbe uporablja elektronske naprave, se mu zdi pomembno, da glasba zveni človeško: "Pojem na svojo glasbo, saj po mojem mnenju to neposredno doda naravni element." Njegovi najljubši zvoki so elektronski, ki pa so obdelani tako, da zvenijo skoraj kot naravni. Deluje pa tudi v obratni smeri: zvok dežnih kapljic na primer uporabi kot glasbeno podlago. Jacka je navdihnil vmesnik med analognimi in digitalnimi zvoki, zato je izvedel nekaj poskusov. "Razvil sem lasersko harfo, ki jo je mogoče priključiti na računalnik in klaviature, ki jih aktivirajo lomljeni svetlobni snopi," pove. Jack nam pokaže svojo opremo in nam predstavi sempler. "Lahko uporabite katerokoli vrsto posnetka ali zvoka - ne glede na to, ali ste ga ustvarili sami, ga posneli ali si ga prenesli," pravi.

Orkester na dosegu roke.

"S svojo digitalno opremo imam skoraj enake možnosti kot ves orkester!" Da je kot Bearcubs postal uspešen, se mu ni bilo treba najprej leta učiti igrati na instrumente, kot so bobni, klavir in kitara. Prav tako zaradi vse pametnejše programske opreme ne potrebujete dragega studia, da bi se lahko profesionalno ukvarjali z glasbo - kreativni proces postaja dostopnejši za ljudske množice.
Jack je navdušen nad to enostavnostjo in možnostjo vedno lažjega in bolj neposrednega uresničevanja idej. Vseeno pa bi rad še bolj skrajšal proces razvijanja od zametkov idej pa do končne pesmi.

Eksperimentiranje z zvoki.

"Bilo bi super, če bi svojo glavo lahko priključil na računalnik, ta pa bi iz mojih idej ustvaril glasbo," pravi Jack. Njegove sanje o prihodnosti pa se tukaj še ne končajo. Upa, da bodo s pametno digitalizacijo na voljo tudi druge nove možnosti, ne samo te na področju ustvarjanja glasbe. Jackova vizija je, da se tiho premika po svojem svetu in se pri tem lahko osredotoča na pretvarjanje absorbiranih vtisov in zvokov v glasbo, namesto da posveča vso svojo pozornost vožnji.

Razmišljanje v novih tehnologijah.

"Razvil sem lasersko harfo, ki jo je mogoče priključiti na računalnik in klaviature, ki jih aktivirajo lomljeni svetlobni snopi."

Jack Ritchie je star 26 let, prihaja iz Londona in je pevec/tekstopisec z umetniškim imenom Bearcubs. Leta 2017 je objavil singel "Underwaterfall", s katerim je naletel na pozitiven odziv in pritegnil pozornost svetovne javnosti. Na začetku leta 2018 je izdal svoj prvi album "Ultraviolet" - tudi ta prepriča s svojim edinstvenim zvokom iz večstopenjskih vokalov in različnih klaviatur.
@bearcubsmusic

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen