Zapri meni
Zapri

Polnjenje in tehnologija

 

Kako napolnimo električni avtomobil?

Polnjenje električnega avtomobila je lažje, kot si mislite. S tem pregledom boste izvedeli, kako deluje.

Kaj moram vedeti?

Svoj električni avto lahko na poti napolnite na polnilni postaji - ali preprosto doma na strokovno vgrajeni običajni gospodinjski električni vtičnici ali domači polnilni postaji. Pri tem ni važno, če dežuje ali sneži, saj so baterija in vse elektronske komponente zaščitene. Povezava z vtičem je zatesnjena, tako da vdor vode ni mogoč. 

Polna baterija:

Volkswagen uporablja preverjeno litij-ionsko tehnologijo. Kakovostne komponente zagotavljajo izvrstno delovanje in čim manjšo obrabo. Zato Volkswagen za baterije, ki jih vgrajuje v električna vozila, zagotavlja posebno jamstvo. Podrobnosti si lahko preberete v jamstvenih pogojih. Ali do 160.000 prevoženih kilometrov - odvisno od tega, kaj nastopi prej. V tem času jih je mogoče napolniti več tisočkrat.

Tudi za doma:

Omrežni kabel za domačo uporabo boste brezplačno prejeli ob nakupu kateregakoli Volkswagnovega električnega avtomobila. Z njim lahko svoje vozilo napolnite na vsaki tehnično brezhibni in strokovno vgrajeni vtičnici.

Kako poteka polnjenje?

Polnjenje električnega avtomobila je skoraj tako preprosto kot točenje goriva na bencinskem servisu. Na voljo so različne možnosti, vsaka s svojimi prednostmi.

Polnjenje na električni vtičnici

Polnilni servis pri vas doma: električne avtomobile lahko polnite na čisto običajnih, tehnično brezhibnih in strokovno vgrajenih električnih vtičnicah. Kot pri polnjenju pametnega telefona polnilni kabel vtaknete v električno vtičnico, polnilni vtič na drugem koncu kabla pa v polnilno vtičnico vozila. Z avtomobilskim ključem zaklenete avto in polnjenje se lahko začne. Tako lahko na primer zvečer vozilo priključite, da se baterija polni v času nižje nočne tarife in se zjutraj lahko odpeljete s polno baterijo. 

Polnjenje na električni vtičnici (2,3 kW):
e-up!: 10 h   e-Golf: 17 h 00 min   Golf GTE: 3 h 45 min    Passat GTE: 4 h 20 min

Polnjenje na domači polnilni postaji

Visokozmogljiva vtičnica na domači lokaciji: z domačo polnilno postajo imate na voljo največjo polnilno moč za vozilo. Poleg tega je takšno polnjenje še posebej enostavno: snamete pokrovček, vstavite vtič, zaklenete avto - urejeno. Zelena utripajoča luč zgoraj levo je znak za postopek polnjenja. 

Polnjenje na domači polnilni postaji:
e-up!: 6 h 12 min*   e-Golf: 5 h 20 min*   Golf GTE: 2 h 25 min*    Passat GTE: 2 h 45 min*

* Trajanje polnjenja na domači polnilni postaji z izmeničnim tokom od 0 % do 100 % napolnjenosti baterije (SoC = State of Charge)

Polnjenje na javni polnilni postaji z izmeničnim tokom

Hitri postanek na poti: svoj električni avtomobil lahko napolnite na kateri od vse številčnejših javnih polnilnih postaj. Za javne polnilne postaje z izmeničnim tokom potrebujete poseben polnilni kabel, ki ga lahko naročite dodatno poleg električnega avtomobila. Tudi tu velja: ko zaklenete vozilo, se polnilni kabel ravno tako zaklene, tako da v vaši odsotnosti nihče ne more prekiniti polnjenja. 

e-up!: 6 h 12 min   e-Golf: 5 h 20 min   Golf GTE: 2 h 25 min    Passat GTE: 2 h 45 min

Polnjenje na javni polnilni postaji z enosmernim tokom

Turbopolnilnica: na tako imenovanih CCS javnih polnilnih postajah (CCS je kratica za Combined Charging System oz. kombinirani sistem polnjenja) lahko polnite z enosmernim tokom. Ker je pri polnjenju z enosmernim tokom mogoče doseči višje jakosti toka, se baterija napolni občutno hitreje. Za uporabo teh polnilnih postaj sta modela e-up! in e-Golf opcijsko na voljo s posebno CCS polnilno vtičnico.

e-up!: 40 min (80 %)    e-Golf: 45 min (80 %)

Kako moj avto komunicira z mano?

Podatki o napolnjenosti baterije in dosegu

Podatki o napolnjenosti baterije in dosegu so v vseh Volkswagnovih električnih avtomobilih jasno prikazani na več mestih. V modelih e-up! (poraba električne energije v kWh/100 km: 11,7; emisija CO₂ v g/km: 0) in e-Golf (poraba električne energije v kWh/100 km, komb.: 12,7; emisija CO₂, g/km, komb.: 0) so na primer prikazani na kombiniranem instrumentu in v navigacijskem sistemu oz. na zaslonu sistema maps + more. Aplikacija Car-Net e-Remote vam omogoča pregled nad vsemi pomembnimi podatki, tudi kadar niste v vozilu.

Povezani. S storitvami We Connect / Car‐Net.

Bolje obveščeni. Lažje do cilja.

App-Connect.

App-Connect so v osnovi tri inovativne tehnologije, s katerimi je aplikacije s pametnega telefona mogoče prezrcaliti na zaslon infotainment sistema v vozilu.

Guide & Inform.

Poiščite vznemirljive cilje v svoji okolici ali prejemajte aktualne prometne informacije neposredno z interneta.

Security & Service.

Storitve Načrtovanje servisnih terminov, Avtomatsko javljanje nezgod, Klic ob okvari in Spletno obvestilo alarmne naprave: vaši osebni pomočniki so vam na voljo v številnih situacijah.

e-Remote.

Omogočajo vam praktičen dostop do najpomembnejših funkcij vašega električnega vozila. Udobno jih lahko prikličete prek računalnika in z aplikacijo Car-Net tudi prek pametnega telefona.

Pogled v notranjost električnega avtomobila.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen