Zapri meni
Zapri

Kako daleč se lahko peljem?

 

Z elektriko pridete povsod.

Naša družina ID. je sinonim za novo generacijo električnih vozil, s katerimi lahko z enim polnjenjem baterije prevozite tudi daljše razdalje. S tem električna mobilnost postaja privlačna alternativa za čedalje več ljudi: za dnevne vozače, izletnike ali "dolgoprogaše". Na hitrih polnilnih postajah polnjenje dandanes vzame manj časa, kot si mislite.

Ko razmišljamo o električni mobilnosti, se nam avtomatsko porodi vprašanje o dosegu. Kako daleč se lahko peljem s povsem napolnjeno baterijo? Kako bom razdelil daljše vožnje? Kje bom baterijo znova napolnil in kako dolgo bo to trajalo? Ko se boste odločili za električni avto, boste baterijo lahko preprosto napolnili med kratkim postankom na polnilni postaji.

In še ena dobra novica: leta 2019 bodo predstavljeni naši novi električni modeli na osnovi modularne platforme za električni pogon (MEB). Z družino ID. bodo nato skladno z novim standardom WLTP mogoči dosegi od pribl. 330 do več kot 550 km ‒ odvisno od velikosti baterije in karoserijske izvedbe vozila.

WLTP je angleška kratica za Worldwide Harmonized Light Duty Test Procedure (slov. Globalno usklajeni preizkusni postopek za lahka vozila). Gre za nov, po vsem svetu enoten preizkusni postopek, ki se v večji meri ravna po vsakodnevnem načinu vožnje.

Dnevni vozač.

Hitro še z otroki v šolo, potem pa v pisarno.

Ali vsakodnevno opravite več kratkih voženj? Zjutraj dostavite otroke v šolo, se nato odpeljete v pisarno in popoldan še po nakupih. Če boste s svojim električnim avtomobilom kot povprečen dnevni vozač prevozili pribl. 50 km na dan, ga boste morali napolniti le približno enkrat do dvakrat na teden, odvisno od velikosti baterije. In to boste v idealnem primeru storili vedno ponoči doma na opcijski polnilni postaji. Tako boste zjutraj lahko samo še sedli za volan in se polni energije podali v nov dan.

Polnilna infrastruktura na javnem prostoru, npr. na parkiriščih nakupovalnih središč, postaja vedno bolj razvejana. Če vaš delodajalec svojim zaposlenim omogoča polnjenje vozil, je to seveda optimalna možnost. Tako lahko učinkovito izkoristite čas, ko ste v službi. Pri običajnih relacijah vsakodnevnih voženj boste morali baterijo napolniti le enkrat do dvakrat na teden.

Posebni načrti ob koncu tedna ali krajši dopusti.

Odpravite se za nekaj dni k svojim sorodnikom ali na krajši dopust.

Nekajkrat na leto se boste s svojim električnim avtomobilom zagotovo podali tudi na daljšo vožnjo. Obiskali boste sorodnike ali prijatelje, odpravili se boste na izlet v mesto, ki si ga že dolgo želite pobliže ogledati, ali pa se boste med prvomajskimi oz. jesenskimi počitnicami za nekaj dni odpeljali na morje ali v gore. Z ID. Neom bodo zaradi večjih baterij tudi na avtocestah mogoči realni dosegi okoli 400 km²⁾. 

Številne destinacije na srednje dolgih relacijah, na primer za prvomajske praznike, bodo dosegljive tudi brez vmesnega polnjenja ali z le enim kratkim postankom za polnjenje, med katerim boste lahko spili kavo. Pri vašem načinu potovanja se torej ne bo nič posebej spremenilo, saj se najverjetneje že danes na daljših potovanjih odločite za postanek ali dva.

Dopustnik.

Na daljših potovanjih si privoščite počitek in obenem napolnite baterijo.

Ste vedeli, da morate električni avto na okoli 1000 km dolgem potovanju napolniti le trikrat do največ štirikrat? To pomeni, da se boste lahko podali tudi do bolj oddaljenih krajev. In čisto iskreno - najbrž po daljši vožnji ne boste imeli nič proti krajšemu postanku, med katerim si boste lahko dodobra pretegnili noge, si privoščili okusno kosilo ali pa popili vročo kavo.

Če bo vendarle ostala še kakšna relacija, na katero se ne boste želeli odpraviti s svojim električnim avtomobilom, vam Volkswagen kot dopolnilno rešitev pod posebnimi pogoji nudi možnost najema avtomobila s klasičnim pogonom - v Avstriji je z leasingom prek Porsche Bank najem do 30 dni brezplačen - pri našem partnerju Europcar po vsem svetu. Za več informacij se obrnite na izbranega Volkswagnovega partnerja z električnimi vozili. Ponudba velja za fizične in pravne osebe, razen za podjetja z voznimi parki in upravne organe.

Velik doseg. Velika prilagodljivost.

Kdaj razmišljate o električnem avtomobilu?

Se že vozite z električnim avtomobilom ali pa razmišljate, da bi ga kupili? Odlično. Kajti zdaj veste, da je doseg električnih vozil večji, kot ste mislili. Na kratkih ali dolgih relacijah, vsak dan ali med vožnjo na dopust - odslej ste lahko enako prilagodljivi kot z avtomobilom, ki ima bencinski ali dizelski motor. Še posebej praktično je, da na poti s pomočjo navigacijskega sistema lahko kadarkoli hitro in udobno najdete najbližjo polnilno postajo. Predvsem, ker je ponudba javnih polnilnih postaj vedno večja.

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen