Vaš avto vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje.

Če sistem zazna vozilo v mrtvem kotu, voznika na potencialno nevarnost opozori z LED-prikazom v zunanjem ogledalu. V primeru, ko voznik kljub temu vključi smernike, začne LED-lučka v ustreznem zrcalnem steklu utripati s povečano svetilnostjo in opozarja na nevarnost. Opcijski senzor za mrtvi kot deluje že od hitrosti 15 km/h.

Asistenca za odparkiranje v okviru sistemskih omejitev pomaga vozniku pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta. Sistem s senzorji v zadnjem odbijaču nadzoruje prečni promet za vozilom. V primeru, ko se vozilu iz prečne smeri kritično približa drugo vozilo, voznika na nevarnost opozorita zvočni signal in prikaz na zaslonu radijskega oz. navigacijskega sistema. Če se voznik ne odzove, lahko sistem z zaviranjem omili možne posledice trčenja ali pa v idealnem primeru trčenje celo prepreči.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg.Na nekaterih slikah je prikazana tudi dodatna oprema, ki je na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko,ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola.Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke. S klikom na ‘Sprejmi’ potrjujete, da se strinjate z uporabo piškotkov.
Sprejmi in nadaljuj
Zapri meni
Zapri