VW Passat: motorji

Volkswagnovi motorji TDI s tehnologijo vbrizgavanja preko skupnega voda so sinonim za maksimalen razvoj moči in obenem nizko porabo goriva. Vozila s to generacijo dizelskih motorjev so opremljena s sistemom direktnega vbrizgavanja in turbopolnilnikom. Dizelsko gorivo se vbrizgava dinamično preko razdelilnega voda. Motorji TDI prepričajo z varčnostjo, odlično prožnostjo in veliko močjo. Zaradi visokega navora omogočajo tudi športen način vožnje. Poleg tega se ponašajo z izjemno tihim delovanjem.

Volkswagnove inovativne bencinske motorje TSI odlikujejo velika moč, odlična prožnost in obenem majhna poraba. Poleg tega sta zaradi majhne gibne prostornine, turbopolnilnika in direktnega vbrizgavanja goriva zagotovljena zelo enakomeren razvoj moči in nadpovprečna učinkovitost. Volkswagen pri tem stavi na princip zmanjšanja gibne prostornine (t. i. downsizing), s katerim motorji kljub sorazmerno majhni gibni prostornini razvijejo veliko moč. Ta princip v avtomobilski industriji trenutno sodi med najučinkovitejše načine za varčevanje z gorivom.

Vrhunec v motorni paleti je Volkswagnov doslej najmočnejši štirivaljni dizelski pogonski agregat - motor TDI SCR 4MOTION, ki kljub 176 kW (240 KM) prepriča s povprečno porabo le nekaj več kot 5 l/100 km. Zaradi štirikolesnega pogona 4MOTION se poleg tega lahko zanesete na odlično vlečno silo, saj biturbo motor z navorom 500 Nm poganja vsa štiri kolesa.

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Passat. Tako suveren kot vi.