Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Novi Polo z najsodobnejšo ponudbo komfortnih in asistenčnih sistemov

31.08.2017

Wolfsburg (Nemčija) - Volkswagen je z novim Polom na cesto postavil enega najsodobnejših malih avtomobilov na svetu. To se med drugim odraža tudi v ponudbi novih asistenčnih in komfortnih sistemov. Z asistenčnimi sistemi, kot so sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanjem pešcev, senzor za mrtvi kot, asistenca za odparkiranje in sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), bo novi Polo postal eden najvarnejših in najudobnejših avtomobilov v svojem segmentu.

Zaradi platforme MQB je novi Polo lahko opremljen s številnimi asistenčnimi sistemi, ki jih sicer poznamo samo iz višjih avtomobil­skih razredov. Že osnovna izvedba novega Pola je serijsko opremljena s sistemom za nadzor prometa Front Assist, vklj. z mestno funkcijo zaviranja v sili in funkcijo zaznavanja pešcev. Poleg tega je v serijsko opremo prvič zajeta tudi funkcija večnaletnega zaviranja, ki naj bi po nezgodi pomagala preprečevati sekundarna trčenja oz. naj bi zmanjšala njihovo silovitost. Serijska oprema izvedbe Polo Trendline vključuje tudi omejevalnik, ki vzdržuje želeno hitrost vožnje, da na primer v mestu ne bi vozili prehitro. Polo je serijsko opremljen tudi s sistemom za preverjanje tlaka v pnevmatikah in z asistenco za speljevanje na klancu, ki preprečuje, da bi vozilo na vzponih začelo uhajati vzvratno. Od izvedbe Comfortline naprej je serijski tudi sistem za zaznavanje utrujenosti voznika.  

Opcijsko so na voljo še sistemi, kot sta avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), ki s senzorjem oddaljenosti meri razdaljo in relativno hitrost do spredaj vozečih vozil (do 210 km/h), in senzor za mrtvi kot. V ponudbo dodatne opreme za novi Polo spadajo različni sistemi za parkiranje in odparkiranje vozila, med drugim parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist, kamera za vzvratno vožnjo Rear View in asistenca za odparkiranje, ki med drugim opozarja na vozila, ki se približujejo z bočne strani. 

V najnovejšo generacijo modela Polo so začeli vgrajevati tudi proaktivni sistem za zaščito potnikov: ta s pomočjo senzorjev zaznava kritične situacije s povečanim tveganjem nezgod ter vozilo in potnike že vnaprej pripravi na morebitno trčenje, npr. s tem, da zategne varnostne pasove ter zapre stranska okna in strešno okno. 

Pozor: nobeden od Polovih asistenčnih sistemov voznika ne razbremeni njegove dolžnosti, da mora vozilo voziti na lastno odgovornost.