Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Volkswagen Arteon

01.12.2016

Volkswagen z modelom Arteon poleg novih, izrazito emocionalnih linij uvaja tudi ekspresivno podobo znamke s poudarjeno horizontalno zasnovo. Letvice mreže hladilnika so podaljšane do tridimenzionalno oblikovanih sprednjih žarometov, svetlobni LED-elementi pa dodatno poudarjajo markantno podobo in dominantni značaj vozila.

 

Novi štirivratnik navduši z revolucionarnim dizajnom in tudi s praktično uporabno­stjo. Medtem ko bočna stekla brez okvirjev v vratih odražajo značilni slog modelov GT, pa visoko vpet zadnji pokrov s širokim kotom odpiranja omogoča optimalen dostop do ogromnega prtljažnika. Tobias Sühlmann, Volkswagen oblikovalec za zunanjost, je povedal: "Arteon že na prvi pogled s svojim ekspresivnim dizajnom vzbudi navdušenje in potem preseneti s svojo praktičnostjo - ta kombinacija je resnično edinstvena!" 

 

Ime Arteon - poudarek je na prvem zlogu - je sestavljeno iz dveh elementov: "art" (ang. umetnost) opisuje skladnost linij in emocionalnost nove limuzine, drugi del "eon" pa označuje premiumski model, tako kot pri Volkswagnovem vrhunskem modelu za kitajski trg, ki se imenuje Phideon. 

 

Novi Arteon bo javnosti premierno predstavljen na ženevskem avtomobilskem salonu; na trg bo prišel poleti 2017.