Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Golf Variant Golf med karavani.

Inženirska mojstrovina sodobnega časa.

100-odstotno Golf. Karavanu bi le stežka izrekli še večji kompliment. In Variant si ga resnično zasluži. Še posebej najnovejša generacija, kajti z dinamično oblikovno zasnovo, športnimi motorji in vrsto asistenčnih sistemov v vseh pogledih razkriva svoje poreklo. Z eno lastnostjo pa svojega vzornika celo prekaša - s prostornostjo.

 

Galerija

Oglejte si glavne značilnosti Golfa Variant iz različnih zornih kotov.

Oglejte si glavne značilnosti Golfa Variant iz različnih zornih kotov.

Multimedijski sistem

DYNAUDIO Excite

Za odlično razpoloženje in popolno harmonijo zvoka.

Si lahko predstavljate, da glasba v avtomobilu zveni celo bolje kot doma iz vaše hi-fi naprave? Opcijski avdiosistem DYNAUDIO Excite je usklajen s prostorsko akustiko vozila in zagotavlja zvok, ki bo s svojo kakovostjo presegel celo vaša najvišja pričakovanja.

Car-Net "Guide & Inform"

Ne vozite se več brez interneta.

Uporaba interneta nam prinaša prednosti na številnih področjih življenja - med drugim tudi v avtomobilu. Tako je na primer z nenehnim dostopom do aktualnih podatkov mogoče ohranjati pregled nad prometno situacijo in temu ustrezno načrtovati ali prilagoditi pot. Seveda pa opcijske spletne storitve Car-Net Guide & Inform¹ ponujajo še veliko več.

Radio in navigacija

Kako čudovito je, ko si kopilota lahko izberemo sami.

Ko se vozite v svojem Volkswagnu, ste vi tisti, ki odloča o programu. Za to sta vam na voljo dva radijska sistema z ustreznimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav. Če si želite še več, se odločite za enega od dveh navigacijskih sistemov in se podajte na nepozabno multimedijsko popotovanje. Vožnja bo v vsakem primeru svojstven užitek, saj bo vaš spremljevalec vedno znal prisluhniti vašim željam.

Telefonija

Z obema rokama na volanu boste telefonirali varno.

Če želite, ste lahko ves čas dosegljivi tudi med vožnjo. Z opcijskima telefonskima vmesnikoma Comfort in Business boste tudi med telefoniranjem lahko imeli obe roki ves čas na volanu in boste tako lahko ostali osredotočeni na dogajanje v prometu.

Asistenčni sistemi

Parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist

Naj vaš avtomobil parkira sam.

Čeprav sodite med redke, ki tudi pred publiko povsem sproščeno zapeljejo celo na najbolj ozka parkirna mesta, vas bo opcijski parkirni sistem Park Assist vseeno navdušil. Sistem namreč samodejno najde primerna parkirna mesta, pri parkiranju pa brez vsakršne pomoči vrti volan.

Avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) in sistem za nadzor prometa Front Assist

V gostem prometu lahko ostanete povsem sproščeni.

Si tudi vi kdaj želite, da bi imeli pomočnika, ki bi namesto vas spremljal promet pred vami? Z opcijskim (serijski od izvedbe Comfortline dalje) avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) ter serijskim sistemom za nadzor prometa Front Assist in mestno funkcijo zaviranja v sili boste med vožnjo lahko bolj sproščeni.

Funkcija večnaletnega zaviranja

Posledična trčenja je mogoče preprečiti.

Serijska funkcija večnaletnega zaviranja poskrbi, da se po trčenju ne zgodi še kaj. Po nezgodi prepreči nadaljnja trčenja in zanašanje vozila. V okviru sistemskih omejitev zagotovi, da se vaš Volkswagen kar najhitreje ustavi.

Kamera za vzvratno vožnjo Rear View

Ker zadaj nimate oči. 

Opcijska kamera za vzvratno vožnjo Rear View vam prikaže ovire za vozilom. Integrirana je v zadek vozila in prenaša posnetke na zaslon multimedijskega sistema. Parkiranje je tako občutno enostavnejše in lažje opazite morebitne ovire.

Učinkovitost

TDI

Zagotovite si prednosti, ki jih prinašata velika prožnost in majhna poraba.

Se radi in veliko vozite, vendar pa ne želite imeti visoke porabe? Naši dizelski motorji TDI so opremljeni s sodobnim sistemom skupnega voda in so bili izpopolnjeni s ciljem povečanja učinkovitosti.

TSI

Odločite se za užitek v vožnji, ki temelji na preudarnih rešitvah.

Bencinski motorji TSI so popolna kombinacija moči in varčnosti. Že pri nizkem številu vrtljajev razvijejo maksimalni navor.

Udobje

Sedež ergoActive

Bi radi dobro poskrbeli za svoj hrbet

Integrirana masažna funkcija opcijskega sedeža ergoActive (na voljo za voznika) zagotavlja visoko raven sedežnega udobja. Z ogrevanjem sedežev lahko nastavite temperaturo, ki poskrbi za še prijetnejše počutje. Obenem na ta način razbremenite svoj hrbet. 

Panoramsko dvižno-premično strešno okno

Razgled, ki bo navdušil vse vaše sopotnike.

Streha vozila vas lahko navda z izrazitim občutkom svobode. Panoramsko dvižno-pomično strešno okno po želji poskrbi za več svetlobe, zraka in dobre volje. Je tako veliko, da bodo ostrmeli celo sopotniki na zadnji sedežni klopi.

Poklopno naslonjalo sovoznikovega sedeža

Privoščite si še več prostora. 

Naslonjalo sovoznikovega sedeža je v Golfu Variant mogoče poklopiti naprej v vodoravni položaj, pri čemer po potrebi lahko služi tudi kot mizica (dodatna oprema).

Ogrevano vetrobransko steklo

Vaš nevidni zaveznik v boju proti zmrzali in vročini.

Opcijsko ogrevano vetrobransko steklo vam prinaša prednosti skozi vse leto: pozimi stali led na steklu, poleti pa zmanjšuje segrevanje notranjosti.

Prtljažnik

Bodite odlično pripravljeni tudi na večje transportne naloge.

 Prtljažnik vašega Golfa Variant ni le velik, pač pa tudi izjemno praktično zasnovan. Tako sta vam vedno zagotovljena izjemna prostornost in enkratno udobje.

Nadaljnji koraki