VW Touran: ACC & Front Assist

V cestnem prometu ste lahko bolj sproščeni, če ohranjate zadostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Pri tem vam pomaga sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC).

ACC (serijski od izvedbe Comfortline naprej) meri oddaljenost in hitrost spredaj vozečega vozila. Opremljen je s senzorjem, ki zaznava dogajanje v območju pred vozilom. V kolonah in zastojih sistem v kombinaciji z opcijskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG zavira vozilo do zaustavitve in kmalu zatem tudi avtomatsko znova spelje. Sistem lahko v okviru svojih omejitev ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila do hitrosti 210 km/h.

 

Kako deluje

Včasih se zgodi kaj nepredvidljivega in potrebno je zaviranje v sili. V tovrstnih situacijah vozniku potrebno podporo zagotavljata sistem za nadzor prometa Front Assist in mestna funkcija zaviranja v sili, ki sta na voljo skupaj s sistemom ACC. Če Front Assist v okviru sistemskih omejitev zazna kritično zmanjšanje razdalje do spredaj vozečega vozila, voznika na to opozori z akustičnim in optičnim signalom, poleg tega pa pripravi zavorni sistem na morebitno zaviranje v sili. V primeru, ko kljub temu še naprej preti nevarnost trčenja, sistem avtomatsko zavira, s čimer zmanjša naletno hitrost. Tudi ko voznik zavira sam, mu Front Assist pomaga in poskrbi, da je - če je to potrebno - na voljo maksimalna zavorna moč.

Mestna funkcija zaviranja v sili je dodatna funkcija sistema Front Assist. V hitrostnem območju med 5 in 30 km/h se lahko z zaviranjem v sili v zadnjem trenutku odzove na nevarnost naleta.

Kako deluje

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Touran Kos vsemu.