Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Touran Kos vsemu.

Več prilagodljivosti za vaše družinsko življenje.

Touran zna narediti dober vtis - tudi z veličastnim razgledom: panoramsko dvižno-pomično strešno okno, ki ga lahko naročite kot dodatno opremo, je največje v tem avtomobilskem razredu. Poleg tega so kompaktne mere vozila, ki olajšujejo vožnjo in manevriranje v mestih, združene z inteligentno prostorsko zasnovo. Rezultat je odlična preglednost, vsem potnikom pa je na voljo obilo prostora za noge. Tako boste tudi na daljših potovanjih lahko uživali v enkratnem udobju.

Galerija

Oglejte si glavne značilnosti Tourana iz različnih zornih kotov.

Oglejte si glavne značilnosti Tourana iz različnih zornih kotov.

Multimedijski sistemi

App-Connect

Vaš Volkswagen lahko postane pametni telefon na kolesih.

Nove in praktične storitve, uporabne aplikacije: to je Car-Net. Na voljo so vam tako posamezne navigacijske storitve kot tudi možnost povezave vašega vozila s pametnim telefonom: tako se bo vaš Touran po želji odlično znašel v svetu povezljivosti.

Radio in navigacija

Kako čudovito je, ko si kopilota lahko izberemo sami.

Ko se vozite v svojem Volkswagnu, ste vi tisti, ki odloča o programu. Za to sta vam na voljo dva radijska sistema z ustreznimi zvočniki, enostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav. Če si želite še več, se odločite za enega od dveh navigacijskih sistemov in se podajte na nepozabno multimedijsko popotovanje.

Asistenčni sistemi

ACC & Front Assist

V gostem prometu lahko ostanete povsem sproščeni.

Si tudi vi kdaj želite, da bi imeli pomočnika, ki bi namesto vas spremljal promet pred vami? Z opcijskim (serijski od izvedbe Comfortline dalje) avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) ter sistemom za nadzor prometa Front Assist in mestno funkcijo zaviranja v sili boste med vožnjo lahko bolj sproščeni.

Side Assist s sistemom Lane Assist

Ohranite želeno smer vožnje in popoln pregled.

S pomočjo sistema, ki vas pravočasno opozori na vozila na sosednjem voznem pasu ali za vašim Volkswagnom, lahko bolje ocenite prometno situacijo in zmanjšate tveganje. V kombinaciji z asistenco Lane Assist vam Side Assist ne pomaga le z optičnim opozorilom, pač pa tudi s korigiranjem zasuka volana.

Asistenca za manevriranje s prikolico Trailer Assist

Poenostavite si manevriranje s prikolico.

Pri manevriranju s prikolico lahko vaš avto namesto vas vrti volan. Opcijska asistenca za manevriranje s prikolico Trailer Assist vas tako občutno razbremeni.

 

 

Funkcija večnaletnega zaviranja

Posledična trčenja je mogoče preprečiti.

Serijska funkcija večnaletnega zaviranja poskrbi, da se po trčenju ne zgodi še kaj. Po nezgodi prepreči nadaljnja trčenja in zanašanje vozila. V okviru sistemskih omejitev zagotovi, da se vaš Volkswagen kar najhitreje ustavi.

 

Učinkovitost

TDI

Zagotovite si prednosti, ki jih prinašata velika prožnost in majhna poraba.

 

Se radi in veliko vozite, vendar pa ne želite imeti visoke porabe? Naši dizelski motorji TDI so opremljeni s sistemom skupnega voda in so sinonim za odlično učinkovitost, veliko prožnost in suvereno moč.

TSI

Odločite se za užitek v vožnji, ki temelji na preudarnih rešitvah.

Bencinski motorji TSI so popolna kombinacija moči in varčnosti. Že pri nizkem številu vrtljajev razvijejo maksimalni navor.

BlueMotion Technology

Menite, da je najpomembnejša gospodarnost?

Če se boste odločili za model BlueMotion Technology, boste kupili avtomobil z inteligentno kombinacijo naprednih rešitev, ki zmanjšujejo porabo goriva. Nadvse razveseljiv je pri tem podatek, da je Touran z ukrepi BlueMotion Technology opremljen že serijsko.

 

Izbira voznega profila

Vaš Volkswagen se prilagaja vašemu načinu vožnje. 

Z opcijskim sistemom za izbiro voznega profila lahko prilagodite vozne lastnosti avtomobila svojemu načinu vožnje, stanju cestišča in prometni situaciji. Vožnja bo tako hkrati dinamična in gospodarna.

Udobje

Integrirani otroški sedež

Da bodo v vozilu nadvse udobno lahko sedeli tudi vaši najmlajši.

 

Kot dodatno opremo lahko za Touran naročite do dva integrirana otroška sedeža. Tako bo odlično poskrbljeno tudi za udobje vaših najmlajših sopotnikov.

 

7 sedežev

Vi ste lahko vedno prilagodljivi, vaši sopotniki pa sproščeni.

 

Družina, prijatelji, sodelavci: v vozilu z do sedmimi sedeži vsakdo najde svoje mesto. Pri tem je s sistemom Easy Entry udoben dostop do sedežev zagotovljen tudi potnikoma v tretji sedežni vrsti.

Klimatska naprava Pure Air Climatronic

Naj vam v vozilu nikdar ne bo prevroče in naj vas nikdar ne zebe. 

Prevroče, premrzlo ali nekaj vmes? Ni vedno enostavno nastaviti prave temperature - še zlasti, kadar se z vami pelje več sopotnikov. Toda s serijsko 3-consko klimatsko napravo Pure Air Climatronic bodo razprave o primerni temperaturi končno preteklost.

Sedež ergoActive

Bi radi dobro poskrbeli za svoj hrbet?

Integrirana masažna funkcija opcijskega ogrevanega sedeža ergoActive zagotavlja visoko raven sedežnega udobja. Voznikov ali voznikov in sovoznikov sedež lahko udobno prilagodite svoji telesni konstituciji in tako razbremenite hrbet.

Nadaljnji koraki

Priprave za mobilni telefon

Z obema rokama na volanu boste telefonirali varno.

Če želite, ste lahko ves čas dosegljivi tudi med vožnjo. Z opcijskima pripravama za mobilni telefon Comfort in Business boste tudi med telefoniranjem lahko imeli obe roki na volanu in boste ostali osredotočeni na dogajanje v prometu.

 

Volkswagen Media Control

Vi upravljate avto, vaši sopotniki pa predvajanje glasbe.

Z aplikacijo Volkswagen Media Control lahko tudi vaši sopotniki upravljajo multimedijski sistem, vgrajen v sredinski konzoli vozila: povsem preprosto in udobno preko tabličnega računalnika.