VW Tiguan: varnost in udobje

Serijsko so na voljo čelni varnostni blazini za voznika in sovoznika, stranski varnostni blazini, varnostni blazini za glavo in kolenska varnostna blazina za voznika. Za doplačilo je stranski varnostni blazini in varnostni blazini za glavo mogoče naročiti tudi za zadnji del potniške kabine.

Serijska asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist vas v okviru sistemskih omejitev s korekturnim posegom na volanu opozori, če preti nevarnost, da boste z vozilom nenadzorovano zapeljali z voznega pasu.

Tudi sistem za nadzor prometa Front Assist s funkcijo za prediktivno zaščito pešcev je pri Tiguanu že serijski. Če v okviru sistemskih omejitev zazna kritično zmanjšanje razdalje, vam lahko pomaga skrajšati zavorno pot.

 

Kako deluje

Inteligentna varnostna rešitev je proaktivni sistem za zaščito potnikov (na voljo kot dodatna oprema). V okviru sistemskih omejitev lahko prepozna nevarne situacije in avtomatsko izvede preventivne ukrepe - na primer zategne voznikov in sovoznikov varnostni pas.

Na daljših vožnjah vas lahko asistenca za zaznavanje utrujenosti voznika v okviru sistemskih omejitev opozori na nevarnost prekomerne utrujenosti. Od hitrosti 65 km/h naprej na osnovi posebnega algoritma spremlja dejavnike, kot sta vrtenje volana in pritiskanje na pedale, pri čemer upošteva tudi čas dneva in trajanje vožnje. Če zazna odstopanja od običajnega načina vožnje, vas z akustičnim in optičnim signalom opozori na možnost prekomerne utrujenosti, in s prikazom ustreznega simbola v kombiniranem instrumentu priporoči postanek. 

Zapri
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Tiguan. Zdaj v novih izvedbah Edition.