Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

Sharan Povsod doma

Povsod doma.

Številni se prihoda domov veselijo enako močno kot potovanja. Kako čudovito, da je sedaj mogoče združiti oboje - z novim Sharanom. Zaradi prilagodljive prostorske zasnove, praktičnih drsnih vrat in enkratnega udobja v vseh treh sedežnih vrstah se boste v njem počutili tako prijetno kot na svojem najljubšem kavču. Ob tem vas bodo razveseljevali tudi elegantna zunanjost ter kakovostni materiali v notranjosti.

 

Naj vam bo udobno.

Zakaj se številnim ljudem njihov dom zdi tako čudovit? Ker je prostoren in svetel. Oboje še kako velja tudi za novi Sharan. Njegova prilagodljiva prostorska zasnova z do sedmimi sedeži prepriča v vseh variacijah. Obilo svetlobe in svežega zraka po želji zagotavlja veliko panoramsko dvižno-pomično strešno okno (dodatna oprema) s toniranim steklom in električno žaluzijo, ki jo je brezstopenjsko mogoče odpirati in zapirati tudi pri odprtem strešnem oknu. Tako lahko vedno sami odločate o tem, koliko sonca boste spustili v svoj novi Sharan.

Ko mora garaža v avto – in ne obratno.

V Sharanu lahko po potrebi podrete naslonjalo sovoznikovega sedeža in tako v notranjosti enostavno zagotovite dovolj prostora za prevoz daljših predmetov. Prostornina prtljažnika znaša do 2.430 litrov, s funkcijo Easy Fold pa je prtljažnik pravi mojster preobrazbe in ponuja dovolj prostora tudi za večje transportne naloge.

Galerija

Oglejte si glavne značilnosti Sharana iz različnih zornih kotov.

Oglejte si glavne značilnosti Sharana iz različnih zornih kotov.

Multimedijski sistemi

Car-Net Guide & Inform

Ne vozite se več brez interneta.

Uporaba interneta nam prinaša prednosti na številnih področjih življenja - tudi v avtomobilu. Tako je na primer z nenehnim dostopom do aktualnih podatkov mogoče ves čas imeti pregled nad prometno situacijo in temu ustrezno načrtovati ali prilagajati pot. Seveda pa opcijske spletne storitve Car-Net Guide & Inform¹ ponujajo še veliko več.

Navigacija

Kako čudovito je, ko si kopilota lahko izberemo sami.

Ko se vozite s Sharanom, ste vi tisti, ki odloča o programu. Za to vam je voljo navigacijski sistem z osmimi zvočniki, nostavnim načinom upravljanja in številnimi možnostmi za priklop zunanjih naprav.

App-Connect

Vaš Volkswagen lahko postane pametni telefon na kolesih. 

S pametnim telefonom je danes marsikaj enostavneje. Če se boste odločili za opcijski vmesnik App-Connect¹, boste telefon lahko varno in udobno uporabljali tudi med vožnjo: Združljive aplikacije boste namreč lahko upravljali kar preko zaslona na dotik na vgrajenem multimedijskem sistemu. Pri tem boste seveda ves čas lahko ostali povsem osredotočeni na dogajanje v prometu.

Telefonski vmesnik Comfort

Z obema rokama na volanu boste telefonirali varno.

Če želite, ste lahko ves čas dosegljivi tudi med vožnjo. Z opcijskim telefonskim vmesnikom Comfort boste tudi med telefoniranjem lahko imeli obe roki na volanu in boste ostali osredotočeni na dogajanje v prometu.

Asistenčni sistemi

ACC & Front Assist

V gostem prometu lahko ostanete povsem sproščeni.

Si tudi vi kdaj želite, da bi imeli pomočnika, ki bi namesto vas spremljal promet pred vami? Z opcijskim avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) ter sistemom za nadzor prometa Front Assist, vklj. z mestno funkcijo zaviranja v sili, boste med vožnjo lahko bolj sproščeni.

Asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist

Ohranite želeno smer vožnje in popoln pregled.

Med monotono vožnjo, na zoženih voznih pasovih in na ozkih regionalnih cestah lahko voznikova koncentracija po daljšem času popusti. Opcijska asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist zato v okviru sistemskih omejitev preprečuje, da bi nenamerno zapeljali z voznega pasu.

Senzor za mrtvi kot z asistenco za odparkiranje

Vaš avto vam lahko pomaga, ko želite zamenjati vozni pas ali zapeljati s parkirnega mesta.

Opcijski senzor za mrtvi kot vas med vožnjo v okviru sistemskih omejitev opozarja na vozila v mrtvem kotu, asistenca za odparkiranje pa pri vzvratnem izvozu s parkirnega mesta nadzoruje območje ob straneh vozila.

 

Učinkovitost

TDI

Zagotovite si prednosti, ki jih prinašata velika prožnost in majhna poraba.

Se radi in veliko vozite, vendar pa ne želite imeti visoke porabe? Naši dizelski motorji TDI so opremljeni s sistemom skupnega voda in so sinonim za odlično učinkovitost, veliko prožnost in suvereno moč.

TSI

Odločite se za užitek v vožnji, ki temelji na preudarnih rešitvah.

Bencinski motorji TSI so popolna kombinacija moči in varčnosti. Že pri nizkem številu vrtljajev razvijejo maksimalni navor.

Avtomatski menjalnik z dvojno sklopko DSG

Pozabite na prestavljanje in preprosto uživajte. 

S tem avtomatskim menjalnikom bo vožnja varčna in športna. Opcijski avtomatski menjalnik z dvojno sklopko DSG omogoča tekoče prestavljanje brez prekinitev v prenosu pogonske moči. Pri tem združuje prednosti ročnega in avtomatskega menjalnika.

BlueMotion Technology

Menite, da je najpomembnejša gospodarnost?

Modeli BlueMotion Technology z inteligentno kombinacijo naprednih rešitev zagotavljajo manjšo porabo goriva.

Udobje

Integrirani otroški sedež

Da bodo v vozilu nadvse udobno lahko sedeli tudi vaši najmlajši.

Kot dodatno opremo lahko za Sharan naročite enega ali dva integrirana otroška sedeža. Tako bo odlično poskrbljeno tudi za udobje vaših najmlajših sopotnikov.

Električni pokrov prtljažnika

Za odpiranje pokrova prtljažnika zadostuje že pritisk na tipko.

Opcijski električni pokrov prtljažnika lahko pri Sharanu preprosto odpirate in zapirate s pritiskom na tipko - mar ni čudovito, ko vam gredo stvari tako zlahka od rok.

Easy Open

Pomoč, ko imate polne roke.

Se vam pogosto zgodi, da pridete do svojega avtomobila, a nimate prostih rok, da bi odprli prtljažnik? Potem boste nad to rešitvijo zagotovo navdušeni. Opcijski senzorsko krmiljeni sistem za zaklepanje Easy Open vam omogoča, da prtljažnik preprosto odprete z enim samim gibom z nogo.

Klimatska naprava Climatronic

 Naj vam v vozilu nikdar ne bo prevroče in naj vas nikdar ne zebe.

Prevroče, premrzlo ali nekaj vmes? Ni vedno enostavno nastaviti prave temperature - še zlasti, kadar se z vami pelje več sopotnikov. S serijsko 3-consko klimatsko napravo Climatronic bodo razprave o primerni temperaturi končno preteklost.

Električna drsna vrata

Odprite in zaprite drsna vrata s pritiskom na tipko. 

Sezam, odpri se - na podobno pravljičen način je mogoče odpreti električna drsna vrata Sharana in jih znova zapreti (dodatna oprema).

Sedežni paketi

Vi se lahko veselite odlične prilagodljivosti, vaši sopotniki pa udobja. 

Družina, prijatelji, sodelavci: v vozilu z do sedmimi sedeži vsakdo najde svoje mesto. Pri tem je s sistemom Easy Entry udoben dostop do sedežev zagotovljen tudi potnikoma v tretji sedežni vrsti.

Nadaljnji koraki