Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj

e-up! Popolna funkcionalnost – z izključno električnim pogonom.

Za vsak dan. A ne vsakdanji.

Vas mika svet električne mobilnosti? Preprosto vstopite in se odpeljite! Z e-up! je vse povsem preprosto. Njegov zmogljivi elektromotor zagotavlja obilo užitka v vožnji - z izključno električno energijo in povsem brez emisij pri dosegu do 160 kilometrov. Odkrijte, zakaj je e-up! idealen sopotnik za prav vsak dan. Tudi za vas!

 

Galerija

Oglejte si glavne značilnosti modela e-up! iz različnih zornih kotov. Galerija

Oglejte si glavne značilnosti modela e-up! iz različnih zornih kotov. Galerija

Navdušuje – z mislijo na okolje.

Do 160 km brez emisij.

Oznaka "e" ne pomeni le elektronsko in brezemisijsko, pač pa tudi učinkovito. Tako novi e-up! združuje napredni e-pogon še z drugimi inovativnimi tehnologijami in zagotavlja doseg do 160 kilometrov. Za okolju prijazen užitek v vožnji v mestih - in tudi na daljših relacijah.

 

 

Od A do B z "e"

Seveda želimo, da bi bili tudi z e-up! vedno neomejeno mobilni, zato so na voljo različne možnosti za polnjenje litij-ionske baterije - in vse so povsem preproste. Kot prva možnost je na voljo polnjenje s polnilnim kablom za omrežne vtičnice, ki ga doma priključite na običajno električno vtičnico. Preko ustreznega kabla lahko poleg tega vozilo z izmeničnim tokom polnite tudi na javnih polnilnih postajah. Baterija se pri tem v celoti napolni v šestih do desetih urah. Če želite, se lahko odločite za vgradnjo domače polnilne postaje. Te ponujajo nacionalni dobavitelji energije. Z domačo polnilno postajo si boste zagotovili maksimalno udobje in največjo polnilno moč, ki jo omogoča hišni priključek. Čas polnjenja se bo tako tudi doma skrajšal na do šest ur. Najhitreje pa je baterija napolnjena z enosmernim tokom. Polnjenje z njim je mogoče na javnih polnilnih postajah, do katerih se boste z e-up! lahko zapeljali kadarkoli. Na teh postajah lahko s sistemom za kombinirano polnjenje CCS v pičlih 30 minutah napolnite baterijo na 80 %.

 

Ena polnilna vtičnica za izmenični in enosmerni tok.

Pri sistemu za kombinirano polnjenje CCS ima e-up! le eno vtičnico in dva različna vtiča: s polnilnim kablom za omrežne vtičnice ter javne in domače polnilne postaje poteka polnjenje z izmeničnim tokom, možno pa je tudi hitro polnjenje z enosmernim tokom na javnih polnilnih postajah.

Vse v vidnem polju. Vse pod nadzorom.

Bistvo vedno pred očmi.

Na zaslonu lahko spremljate specifične informacije, kot so poraba električne energije, režimi vožnje in rekuperacije, doseg ter trenutna in povprečna poraba, možni pa so tudi prikaz prenosa pogonske sile, prikaz pripravljenosti za vožnjo in prikaz polnjenja. Zaradi odlične preglednosti kombiniranega instrumenta z večfunkcijskim prikazovalnikom boste vedno optimalno seznanjeni z najpomembnejšimi podatki. Z aplikacijo maps + more lahko vaš pametni telefon povsem enostavno povežete z vašim vozilom e-up!

Vedno dobro počutje.

Volkswagen e-up! zna poskrbeti za dobro vzdušje - tudi v notranjosti: s serijskim Climatronicom, ki ves čas ne le avtomatsko uravnava temperaturo, pač pa tudi preprečuje, da bi v notranjost zašle neprijetne vonjave..

Daleč od povprečja.

Notranjosti modela e-up! daje svojstven pečat edinstven dizajn z modrimi okrasnimi šivi na volanu, ročici ročne zavore in glavi prestavne ročice.

 

Vabljiva notranjost.

Sprednja sedeža z integriranim vzglavnikom sta nadvse privlačna na pogled, poleg tega pa zagotavljata enkratno udobje. O kakovosti materialov in dovršenosti izdelave se boste lahko prepričali na lastni koži. Voznikov in sovoznikov sedež sta nastavljiva po višini, opcijsko pa je na voljo tudi ogrevanje sprednjih sedežev, ki jasno daje vedeti, da je v notranjosti modela e-up! udobje zapisano z veliko začetnico.

 

maps + more.

Novi e-up! navdušuje tako s številnimi možnostmi individualne izbire kot tudi s sodobno povezljivostjo. Vaš pametni telefon z brezplačno Volkswagnovo aplikacijo maps + more in radiom Composition Phone vključno z nosilcem lahko na primer postane idealen vodnik na vsakodnevnih poteh.

Majhen "e", velik tehnični dosežek

Inovacija, ki navduši.

Volkswagen z e-up! že danes ponuja napredne tehnologije. Kupcem je tako na voljo tehnično dovršeno, varno in predvsem funkcionalno električno vozilo, ki izpolnjuje vse ustaljene standarde kakovosti in udobja. Pač, pravi Volkswagen.

 

Motor.

Model e-up! z največjo močjo 60 kW (82 KM) in navorom 210 Nm že pri speljevanju zlahka ovrže predsodek, da električna vozila nimajo odličnih voznih zmogljivosti. Prepričajo seveda tudi ostale vrednosti. Ali pa ste morda že prej vedeli, da je samo z energijo baterije mogoče doseči hitrost 130 km/h in od 0 do 100 km/h pospešiti v 12,4 sekunde?

100 km vožnje stane manj kot 2,40 EUR.

Na 100 kilometrov e-up! porabi 11,7 kWh, kar vas bo stalo 2,40 EUR (pri trenutni ceni električne energije 0,20 EUR/kWh; vir: primerjalnik cen avstrijske agencije za energijo E-Control). Tako se e-up! celo v krogu električnih vozil uvršča med najučinkovitejše avtomobile svoje vrste.

 

 

 

VW e-up!: zdaj tudi za v žep.

Kot da e-up! ne bi bil že sam po sebi dovolj inovativen, Volkswagen ponuja še eno tehnično novost: aplikacijo za pametne telefone, ki vam v kombinaciji s portalom Car-Net (Car-Net e-Remote) omogoča, da številne funkcije vozila upravljate na daljavo. Tako se boste lahko veselili popolnega udobja, poleg tega pa boste zlahka poskrbeli, da bo ob odhodu od doma zagotovljen maksimalni akcijski radij in da bodo stroški za polnjenje baterije kar najnižji.

 

-> Več informacij o ponudbi Car-Net e-Remote

Do dodatnih kilometrov s pritiskom na tipko.

Pri e-up! je z voznima profiloma ECO in ECO+ po potrebi mogoče povečati doseg. Voznik mora le pritisniti na tipko. Pri nastavitvi ECO+ e-up! doseže največji možni akcijski radij - z minimalnim pospeševanjem in zmanjšano končno hitrostjo. Poleg tega se pri tej nastavitvi izključi Climatronic. Profil ECO je optimalna rešitev za voznike, ki se jim doseg sicer zdi pomemben, a se ne želijo povsem odreči dinamiki in udobju. Najvišja hitrost je tu omejena na 120 km/h, klimatska naprava pa deluje z zmanjšano močjo.

Konfigurator polnilne postaje

Zakaj potrebujem polnilno postajo?

Polnilna postaja zagotavlja bistveno večjo polnilno moč kot običajna električna vtičnica, posledično je čas polnjenja krajši.

Nadaljnji koraki