Vaš pomočnik v trenutkih, ko ne gre vse po načrtu.

Emergency Assist.

Opcijski sistem Emergency Assist v primeru kritičnega zdravstvenega stanja voznika prevzame krmiljenje vozila. Emergency Assist se aktivira, ko sistem  ne zazna aktivnosti voznika - ko ni vrtenja volana, pospeševanja in zaviranja - in ko voznik kljub opozorilu ne reagira. V tem primeru sistem poskuša z zavornimi sunki, zvočnimi opozorili, opozorilnimi utripalkami in "slalomiranjem" po voznem pasu izzvati odziv voznika. Hkrati s tem opozori sopotnike in druge udeležence v prometu. V primeru, ko voznik še naprej ostane neaktiven, s pomočjo asistence za menjavo voznega pasu Side Assist zapelje vozilo na desni vozni pas in ga kontrolirano zaustavi. Na ta način lahko v okviru sistemskih omejitev prepreči nezgodo.

Serijski proaktivni sistem za zaščito potnikov lahko v okviru sistemskih omejitev prepozna nevarne situacije s povečanim tveganjem za nezgodo in samodejno izvede preventivne ukrepe. Tako samodejno zapre strešno okno in stranska okna do varnostne reže ter s tem zagotovi optimalni učinek varnostnih blazin za glavo in stranskih varnostnih blazin. V delčku sekunde se zategneta sprednja varnostna pasova in tako učinkovito zadržita voznika in sovoznika. Ko je nevarnost mimo, se pasova ponovno sprostita, strešno okno in stranska okna pa je mogoče znova odpreti.

 

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in  tukaj.

Zapri
Zapri meni
Zapri

Oblika, ki navdušuje. Arteon.

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen