Motorji

Pod pokrovom motornega prostora, ki zaobjema sprednji del novega Arteona, številne učinkovite različice motorjev in menjalnikov skrbijo za vrhunsko dinamiko. Tako na primer biturbo motor z močjo 176 kW (240 KM), ki je na voljo za Arteon Comfortline in Highline (poraba goriva, l/100 km: kombinirana 5,9; emisija CO2, g/km: kombinirana 152) sodi med najzmogljivejše dizelske agregate, ki so trenutno v ponudbi. Pri tem motorju so serijsko vključeni štirikolesni pogon 4MOTION, elektronska zapora diferenciala XDS in dinamično uravnavanje podvozja (DCC).

To velja tudi za prvaka med Arteonovimi bencinskimi motorji, ki navduši s kar 206 kW (280 KM) in je na voljo pri izvedbi Highline (poraba goriva, l/100 km: kombinirana 7,3; emisija CO2, g/km: kombinirana164).

 

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in  tukaj.

Zapri
Zapri meni
Zapri

Oblika, ki navdušuje. Arteon.

 

Oh-oh!
Zdi se, da vaš brskalnik ni posodobljen. Mogoče naša spletna stran ne deluje optimalno. Večina brskalnikov (ne pa MS Internet Explorer 11 in starejši) še vedno deluje dobro.

Priporočamo vam, da posodobite svoj spletni brskalnik!
Najnovejša različica lahko zagotovi dobro izkušnjo kjer koli v internetu.

Hvala za obisk in se zabavajte,
Vaša ekipa Volkswagen